Däckverkstad

Vi säljer nya däck & fälgar samt byter dina befintliga däck! Ring oss eller kom in till vår verkstad så hjälper vi dig att hitta rätt däck till din bil.

Öppettider

Mån-fre: 07.00-17.00
(obs. fredagar öppet till 16:00)

Lunchstängt: 11.00-12.00

Lör-sön: Stängt

Alltid originaldelskvalité

Vi på Mekonomen håller alltid nere våra kostnader vilket gör att vi kan erbjuda prisvärda delar med lika hög kvalitet som originaldelar, alltid med 3-års garanti. Vi tar alltså inte betalt för märket på kartongen.

Däckverkstad

Vi säljer nya däck & fälgar samt byter dina befintliga däck! Ring oss eller kom in till vår verkstad så hjälper vi dig att hitta rätt däck till din bil.

Däckverkstad Tumba – smidigt och prisvärt däckbyte

Välkommen till Mekonomen i Tumba, Botkyrka – i vår däckverkstad får du hjälp med däckbytet av erfarna och kunniga mekaniker.

Att ha rätt däck på bilen efter årstid är ett måste för att man ska vara en säker bilförare ute på vägarna. Känns det tungt och besvärligt att byta däck? Det kräver onekligen en del verktyg och utrymme – besök vår däckverkstad i Tumba, Botkyrka så slipper du besväret – vi utför däckbyte till ett bra pris.

Däckbyte Botkyrka – sommar och vinter

Vi finns här för dig när du behöver byta däck – sommar vinter. Inför varje säsong är det viktigt att se över däcken för att säkerställa sig om att de håller hög kvalitet och kan garantera säker körning.

När du besöker vår däckverkstad så kontrollerar vi alla aspekter på din bil.

  • Lufttrycket. Har du inte rätt lufttryck i däcken så uppstår onödigt slitage och det är svårare att köra bränslesnålt. Dessutom blir styrningen stabilare och bilen mer lättkörd med korrekt lufttryck i däcken.
  • Mönsterdjupet. Däckens mönsterdjup är reglerade i lagen och måste kontrolleras inför varje däckbyte. Vi gör gärna detta om du bokar tid på vår däckverkstad i Tumba. Mönsterdjupet har stor betydelse för väggreppet, däckens förmåga att avleda vatten när det regnar och inte minst drivkraften på vägen. Med rätt mönsterdjup och högkvalitativa däck får du en tystare, säkrare och mer komfortabel körupplevelse.

Vi tar även hand om förvaringen

Vi hjälper gärna till med såväl däckbyte som förvaring av dina däck. Vår auktoriserade och erfarna verkstadspersonal tar hand om arbetet så att du slipper tunga lyft, stukade tummar och smutsiga kläder. Inför däckbytet kontrollerar vi lufttrycket, mönsterdjupet och övrigt skick och meddelar självklart om ett eller flera av däcken bör bytas ut. Om så är fallet så hjälper vi dig att hitta rätt däck till just din bil!

Du får ett prisförslag som är anpassad efter din bil. Vi kan även hjälpa till med tvätt och rengöring av fälgar och däck om så önskas. Kontakta oss i god tid innan det är dags att byta tid så blir det enklare att få en tid som passar!

Däckverkstad Tumba, Botkyrka – mer information

Här reder vi ut begrepp och tydliggör vad lagen säger om däckbyten – allt för att ditt bilkörande ska bli säkrare både på sommaren och vintern.

Enligt svensk lag måste vinterdäck eller likvärdig utrustning användas när vinterväglag råder mellan 1 december och 31 mars. Detta gäller för personbil, lätt lastbil och liten buss samt släpvagnar som dras av dessa fordon. Dubbdäck är tillåtet mellan 1 oktober och 5 april (om det inte råder vinterväglag).

Två olika typer av vinterdäck

Det finns två olika sorters vinterdäck – dubbade eller odubbade (även kallade friktionsdäck). Dubbdäcken passar bäst för tyngre vinterklimat med oplogade vägar och isiga underlag. I mellersta och södra Sverige passar friktionsdäck bättre då de passar bäst för körning på motorvägar och i städer.

Mönsterdjupet ät väldigt viktigt för körsäkerheten. Minsta tillåtna mönsterdjup är 1,6 millimeter, på vinterdäck 3 millimeter. Vi rekommenderar dock tätare byten på vinterdäck då köregenskaperna förändras drastiskt när däcken slits.

Behöver du byta däck? Välkommen att kontakta vår däckverkstad i Tumba, Botkyrka – vi är erfarna experter på däckbyte.

Skrolla till toppen